Kom og lær alt det grundlæggende du skal have kendskab til, for at kunne oprette og vedligeholde en Google Ads konto.
Vi starter fra bunden af, og opretter en konto, hvis du ikke har en i forvejen. Du skal være opmærksom på, at det kræver et gyldigt kort, der kan trækkes penge på, men da vi pauser kampagnen fra start, behøver du ikke bruge penge på de eksempler vi arbejder med.
Derfra gennemgår vi alle de grundlæggende begreber og funktioner, så du bliver klædt på til at kunne håndtere en Google Ads konto.
Vi kigger på de fire medietyper du kan eksponere dine annoncer på: Google søgninger, Google Shopping (teoretisk), Displaynetværk og partnere, herunder YouTube samt videoannoncer.
Men inden kurset, får du lige to hurtige tips til displaynetværket, som de fleste nok ikke lige tænker over!
To dages kursus
890,- kr.
Teori
Du skal vide hvad Googles Ad Rank er, hvilke forskelle og fordele der er for henholdsvis søgenetværk kontra displaynetværk, og hvilken forskel der er på desktop og mobil annoncering. Vi kommer til at gennemgå begreber som søgeords relevans, søgevolumen og konkurrence samt remarketing/retargeting og Google-shopping/product feed.
Der vil også være mulighed for at stille en masse relevante spørgsmål, evt. med udgangspunkt i en kampagne du selv arbejder med.
Afprøves og opsættes
Vi opsætter kampagner, annoncegrupper, annoncer og søgeord til Google søgninger, annoncer til Displaynetværk og partnere (herunder YouTube)
Tilmelding til kurset
Kurset afholdes næste gang d. 23. + 24. november 2019
FOF København
Fiolstræde 44, 3 sal tv. lokale 7
1171 København
Medbring egen computer.
Et stenkast fra Nørreport station
Her får du to hurtige tips til displaynetværket
Kurset er et grundkursus, og her får du selvfølgelig mere viden om, hvad displaynetværket er.
Hvis du ikke ved det allerede, så kommer annoncerne på tv2.dk, opskriftssamlinger og andre sider du besøger, meget ofte fra Google Ads, hvor der annonceres på displaynetværket.
De reklamer du ser på YouTube, er også fra Google Ads Display!
Rigtig mange vælger Display fra, fordi det giver vanvittig mange visninger, ret mange klik til ingen penge, men det konverterer som om der ikke er hul igennem.
Derfor mener mange, at det er spild af penge, men jeg vil bare sige, at hvis du piller lidt, og sørger for at filtrere den dårlige trafik fra, så kan du få en god strøm af brugere, med lavere klikpriser end på søgenetværket.
Nok om det, lad os få de to tips 🙂
1. Få styr på enhederne
Du har selvfølgelig opsat mål gennem Analytics, så du kan spore hvornår dine besøger gør lige præcis det du gerne vil have dem til (ellers lærer du det på kurset), og så er det oplagt at undersøge, hvordan de forskellige enheder klarer sig.
Det er selvfølgelig ikke et specielt punkt for display, men det er bare et meget vigtigere punkt, når du arbejder med display, fordi du ikke på samme måde, kan styre trafikken målrettet gennem søgninger, som du kan på søgenetværket.
Når vi kigger på Mobile, Desktop og Tablet, så kan der være store forskelle, for selvom din hjemmside er responsiv, og i princippet optimeret til mobil, så oplever jeg alt for ofte, at konverteringerne på mobilen er nærmest ikke eksisterende.
Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at sende masser af trafik via mobil, hvis det er tilfældet.
Du lærer også på kurset at finde derhen … det er under den kampagne du har, der er Display, her finder du i anden kolonne +More, og derunder er der Devices (Enheder)
Nu er det viste nok et dårligt eksempel på mobiltrafik, da det netop er den eneste kanal der har haft konverteret. Men du ser, at du kan få voldsomt meget trafik, til ingen penge.
Tricket er, at i kolonnen Ad Group bid adj. kan du vælge at sætte dit bud op, eller ned med en selvvalgt procentdel.
Hvis du f.eks. mener, at mobiltrafik ikke er noget du vil betale for, eller i hvert fald ikke særligt meget, så kan du sætte den til -80%
2. Undgå annoncering på YouTube
Du kan ikke undgå at annoncere på YouTube, når du kører display. Jeg har i hvert fald ikke fundet kontakten endnu, så hvis der er en der har et bedre bud, vil jeg meget gerne vide hvordan!
YouTube er speciel at annoncere til, og jeg ville ønske, det kunne skilles ad, lige som søgenetværket og display er forskelligt, så vi anbefaler at køre separate kampagner til hver, så er YouTube det altså også.
Når du annoncerer på display, hægter YouTube sig straks på, og med så mange videovisninger hver dag, kan du ikke undgå, at ofte ret meget af din trafik går til YouTube.
Det kan godt være irriterende, for det er i de situationer jeg har været med til at bygge, ikke været nogen god forretning.
Mest fordi annoncerne ikke har været optimeret til visning på et videosite.
Måden du kan skaffe dig af med de fleste visninger på YouTube (nogle af dem kan jo være relevante nok), er at se hvilke kanaler du har fået vist reklamer på, og så ekskludere dem.
Når du vælger den rigtige kampagn, og kigger i anden kolonne, er der Placements. Herunder er der Where Ads Showed, der viser hvor annoncerne har været vist.
Her kan du markere dem du ikke ønsker at vise reklamer på, og så bliver bjælken blå i toppen, og du kan vælge at ekskludere, enten fra annoncegruppen, eller fra kampagnen.
Læg mærke til, at fra starten af, er de sorteret efter antal klik, men hvis du vil se YouTube visninger, kan du klikke på Type, så bliver de samlet.
Som jeg vist fik nævnt, er det den eneste metode jeg har fundet, til at undgå YouTube kanaler, ved Displaynetværk. Hvis du har en anden løsning, hører jeg meget gerne fra dig, blot drop en kommentar, tak 🙂
Skriv et svar